Coraz bliżej święta!

Z pomysłem, aromatycznie, smacznie i zdrowo - tak zaprezentowały się bożonarodzeniowe łakocie z różnych zakątków świata w AfreeKANIE.

15 grudnia o godz. 18.00 w klubie AfreeKANA odbyło się kolejne spotkanie w ramach projektu pn. "Gotowanie w AfreeKANIE". Spotkanie poświęcono świątecznym smakołykom, słodkim deserom, tradycyjnym łakociom znanym w różnych zakątkach Europy i świata, które z powodzeniem mogą konkurować z polską kutią.

Gotowanie w AfreeKANIE

Boże Narodzenie to szczególny czas, naznaczony rodzinną atmosferą spotkań Spotkanie było nie tylko smaczne - słodkie, pachnące cynamonem, zwiastujące nadchodzące święta, ale także pełne pomysłów na nietuzinkowe podarki dla najbliższych.
Podczas, gdy Goście AfreeKANY kosztowali przygotowanego jabłka w cieście filo, smakosz i kulturoznawca, prowadząca projekt - Barbara Surmacz-Dobrowolska, zaprezentowała własnoręcznie przygotowane, bożonarodzeniowe prezenty. Zaroiło się od pysznych ciasteczek, bakalii, owocowych przetworów. Wszystkie odświętnie zapakowane, cieszyły oko i zapewne będą nie lada gratką dla podniebienia obdarowanych.

Gotowanie w AfreeKANIE

Przygotuj "Jabłko w cieście filo" samodzielnie - pobierz przepis.

Kolejne spotkanie kulinarne już 19 stycznia o godz. 18.00. W AfreeKANIE zagoszczą karnawałowe przekąski z różnych zakątków świata.
Dołącz do Gości Klubu i przekonaj się, jak samodzielnie przygotować niezwykłe dania. Stwórz własną kolekcję przepisów i zaskocz bliskich wyjątkowym smakiem potraw.

Powrót