Tradycje kuchni postnej zagościły w AfreeKANIE!

W poniedziałkowy wieczór, 19 marca w restauracji AfreeKANA już po raz kolejny spotkali się miłośnicy kulinarnych pyszności, w czasie projektu "Gotowanie w AfreeKANIE". Tym razem w trakcie pokazu kulinarnego przypomnieliśmy tradycje staropolskiej kuchni postnej.

Gotowanie w AfreeKANIE

Choć ta, jałowa i bezmięsna dała się poznać, jako pełna urozmaiconych dań, bazujących na prostocie i bezpretensjonalności. Mimo, że postne potrawy powstają zawsze z określonego wachlarza tych samych składników, każda z nich smakuje inaczej, będąc przy okazji dobrą propozycją zarówno na czas postu, jak i diety. Uczestnicy spotkania skosztowali kremowej zupy czosnkowej, której wonny aromat wypełnił całą restaurację. Goście wieczoru poznali także postne zwyczaje praktykowane w różnych regionach Polski w przeszłych wiekach.

Gotowanie w AfreeKANIE

Nie brałeś jeszcze udziału w spotkaniach miłośników kulinarnych przygód?
Dołącz do uczestników projektu już 16 kwietnia o godzinie 18.00. Tym razem zaprezentujemy przysmaki pachnące wiosną, czyli menu na długi weekend majowy.

A czekając na kolejne spotkanie przygotuj kremową zupę czosnkową - pobierz przepisy. Spróbuj - inni już kosztowali!

Powrót