Owoce na słodko
na zakończenie sezonu
z "Gotowaniem w AfreeKANIE"

Odkrywając wiele twarzy, kusząc aromatem i uwodząc niezliczoną ilością możliwości, a w dodatku urzekając smakiem - właśnie w taki sposób zaprezentowały się w AfreeKANIE, w czasie ostatniego przed wakacjami spotkania miłośników kuchni, owoce z polskiego sadu.

Gotowanie w AfreeKANIE

19 czerwca /we wtorek/ restauracja AfreeKANA przygotowała ostatni w tym sezonie smakowity wieczór w towarzystwie sezonowych owoców, które można było poznać w słodkim wydaniu, pod postacią ciast, legumin i galaretek.
Barbara Surmacz-Dobrowolska, prowadząca "Gotowanie w AfreeKANIE", dla zobrazowania różnorodności zastosowania owoców, zaproponowała rabarbar z kruszonką i lodami. Prosty deser, zachwycający najpierw zapachem smażonych łodyg rabarbaru i orzechów, a następnie smakiem maślanej kruszonki i waniliowych lodów, okazał się znakomity na letnie popołudnie. Co więcej, taki słodki przysmak można z łatwością przygotować, gdyż nie wymaga on wielkich przygotowań ani szczególnego zaangażowania, a pozwala na prawdziwą smakową rozkosz!

Gotowanie w AfreeKANIE

Przygotuj rabarbar z kruszonką i lodami waniliowymi samodzielnie - pobierz przepis. Spróbuj - inni już kosztowali!

Wszystkim Uczestnikom kulinarnych spotkań "Gotowania w AfreeKANIE", którzy towarzyszyli nam podczas wieczorów ze smakiem w tym sezonie autorskiego projektu serdecznie dziękujemy za udział.
Życzymy, aby tegoroczne wakacje obfitowały w kulinarne podróże - dalekie i bliskie, by pozwoliły na poznanie kuchni "od kuchni", by zaspokoiły głód wrażeń i letnich smakowitych przygód! Do zobaczenia już wkrótce!

Wstęp i udział w spotkaniach jest bezpłatny!
Projekt „Gotowanie w AfreeKANIE” jest dofinansowany
przez Urząd Miejski w Sosnowcu.

Powrót