Grzybowe specjały!

18 września o godzinie 18.00 w restauracji AfreeKANA odbyło się pierwsze po wakacyjnej przerwie „Gotowanie w AfreeKANIE”. W czasie spotkania miłośników kuchni restauracja AfreeKANA zaprezentowała borowiki, podgrzybki, maślaki, kurki i wiele innych grzybów z polskiego lasu na różne sposoby. Prym w czasie pokazu wiódł podgrzybek, który zagościł na stolikach Uczestników wieczoru pod postacią kremu, podawanego z paluchem z ciasta francuskiego z tartym serem i tymiankiem.

Gotowanie w AfreeKANIE

Wieczór w towarzystwie grzybów stał się okazją do poznania tajników i sekretów rodzimej tradycji w przyrządzaniu owoców lasu. Goście restauracji wymienili się swoimi doświadczeniami w przygotowywaniu sosów, zup i marynat, które pozwalają wydobyć pełnię aromatu leśnych grzybów.

Gotowanie w AfreeKANIE

Nie brałeś jeszcze udziału w spotkaniach miłośników kulinarnych przygód? Sprawdź, jak smacznie i ciekawie było w miniony wtorek i dołącz do uczestników projektu już 16 października o godzinie 18.00!
Tym razem w AfreeKANIE zagoszczą wyborne jabłka, królujące w polskim, jesiennym sadzie. Szara reneta, lobo, antonówka, papierówka, rubin, czy ligol – wszystkie mają wiele postaci i pod każdą pokazują inne oblicze. Idealne do mięs, deserowych ciast, kompotów, konfitur, a nawet jako suszone, urozmaicą każdy posiłek i wzbogacą każdą spiżarnię!
W oczekiwaniu na kolejne spotkanie przygotuj krem z podgrzybków z paluchem z ciasta francuskiego - pobierz przepis. Spróbuj - inni już kosztowali!

Projekt "Gotowanie w AfreeKANIE" jest dofinansowany przez Urząd Miejski w Sosnowcu.

Wstęp i udział nieodpłatny!

Powrót