Jabłko w roli głównej!

16 października w restauracji AfreeKANA o godzinie 18.00 odbyło się kolejne spotkanie miłośników kuchni i smakoszy. Tym razem prowadząca projekt "Gotowanie w AfreeKANIE" - Barbara Surmacz-Dobrowolska - zaprezentowała potrawy z jabłek wprost z polskiego sadu. W AfreeKANIE zagościły aromatyczne, soczyste jabłka różnych gatunków, które, jak się okazało, świetnie sprawdziły się pod wieloma postaciami.

Gotowanie w AfreeKANIE

Jednak prym w czasie wieczoru kulinarnego wiodła szarlotka sypana, która pięknie prezentowała się na deserowych talerzykach, wprowadzając sielską, domową atmosferę jesiennego popołudnia. Ten prosty deser przypadł go gustu uczestnikom „Gotowania w AfreeKANIE”, bowiem okazał się idealną propozycją zarówno dla domowników, jak i gości.

Gotowanie w AfreeKANIE

Nie brałeś jeszcze udziału w spotkaniach miłośników kulinarnych przygód? Sprawdź, jak smacznie i ciekawie było w miniony wtorek i dołącz do uczestników projektu już 20 listopada o godzinie 18.00!
Tym razem w AfreeKANIE zagoszczą pożywne i smaczne dania jednogarnkowe, zaczerpnięte z kuchni polskiej i światowej. W oczekiwaniu na kolejne spotkanie przygotuj szarlotkę sypaną - pobierz przepis. Spróbuj - inni już kosztowali!

Projekt "Gotowanie w AfreeKANIE" jest dofinansowany przez Urząd Miejski w Sosnowcu.

Wstęp i udział w spotkaniach jest bezpłatny!

Powrót