Wiosenne pasty zagościły w AfreeKANIE!

16 kwietnia w restauracji AfreeKANA odbyło się czwarte w tym roku spotkanie miłośników kuchni i kulinarnych przygód w ramach projektu "Gotowanie w AfreeKANIE". Barbara Surmacz-Dobrowolska, smakosz i kulturoznawca w jednej osobie, zaprezentowała tradycyjne włoskie makarony.

Gotowanie w AfreeKANIE

Pasty, pełne kolorowych składników, fantazyjnych dodatków, przywodzące na myśl słoneczną Italię okazały się łatwą w przygotowaniu i smaczną propozycją wiosennego dania. Prym tego wieczoru wiodło wiosenne penne z pomidorkami koktajlowymi, boczkiem i natką pietruszki. Wieczór, spędzony w AfreeKANIE, stał się też okazją, by poznać tradycyjne włoskie sosy, takie jak bolognese czy carbonara.

Gotowanie w AfreeKANIE

Nie brałeś jeszcze udziału w spotkaniach miłośników kulinarnych przygód? Sprawdź, jak smacznie i ciekawie było w miniony wtorek i dołącz do uczestników projektu już 21 maja o godzinie 18.00! Zaprezentujemy szparagi pod różną postacią, zarówno szybkiej przekąski, czy przystawki, jak i wykwintnego dania głównego.

A w oczekiwaniu na kolejne spotkanie przygotuj wiosenne penne z pomidorkami koktajlowymi, boczkiem i natką pietruszki - pobierz przepis. Spróbuj - inni już kosztowali!

Wstęp i udział nieodpłatny!

Projekt „Gotowanie w AfreeKANIE” jest dofinansowany
przez Urząd Miejski w Sosnowcu.

Powrót