Imbirowa rozgrzewka!

We wtorek, 19 listopada w restauracji AfreeKANA odbyło się kolejne spotkanie smakoszy w ramach projektu "Gotowanie w AfreeKANIE". Tematem przewodnim wieczoru ze smakiem był imbir. Zaprezentowaliśmy potrawy z dodatkiem tego zdrowego, rozgrzewającego i wzmacniającego odporność, korzenia. Do niedawna świeży imbir był u nas rzadkością i trudno było go kupić, nawet w dobrze zaopatrzonych sklepach i na bazarowych stoiskach.

Gotowanie w AfreeKANIE

Teraz staje się popularny i chętnie sięgamy po niego zwłaszcza jesienią i w zimie. "Gotowanie w AfreeKANIE" stało się okazją, by poznać szerokie zastosowanie imbiru, który świetnie sprawdza się nie tylko jako dodatek do napojów, czy ciasteczek. Dowiódł tego krem ze świeżych pomidorów z imbirem, który kusił już samym kolorem i uwodził zapachem.

Gotowanie w AfreeKANIE

Nie brałeś jeszcze udziału w spotkaniach miłośników kulinarnych przygód? Sprawdź, jak smacznie i ciekawie było w miniony wtorek i dołącz do uczestników projektu
już 10 grudnia o godzinie 18.00! W grudniu, wyjątkowo w drugi wtorek miesiąca, zaprezentujemy tradycyjne potrawy polskiej Wieczerzy Wigilijnej. A w oczekiwaniu na kolejne spotkanie przygotuj krem ze świeżych pomidorów z imbirem - pobierz przepis. Spróbuj - inni już kosztowali!

Wstęp i udział w spotkaniach jest bezpłatny!

Projekt „Gotowanie w AfreeKANIE” jest dofinansowany przez Urząd Miejski w Sosnowcu.

Powrót