Kasza dobra do wszystkiego!

21 stycznia 2014 r. w restauracji AfreeKANA odbyło się pierwsze w tym roku spotkanie miłośników kuchni w ramach projektu pn. "Gotowanie w AfreeKANIE". W czasie wieczoru kulinarnego zaprezentowaliśmy dania z tradycyjnej i typowo polskiej kaszy. Choć różne rodzaje kaszy, a mamy ich prawdziwe bogactwo, niegdyś królowały na naszych stołach, ustąpiły miejsca innym dodatkom.

Gotowanie w AfreeKANIE

Dziś kasza powraca do łask, przekonując nas swoimi walorami. Również w czasie "Gotowania w AfreeKANIE" kasza dała się poznać od jak najlepszej strony. Kolorowe i pachnące kotleciki z kaszy jaglanej, podawane w towarzystwie cytrynowego kuskusu z cukinią, miętą i serem feta, które przygotowaliśmy w trakcie pokazu, okazały się sycące, smaczne, rozgrzewające i zdrowe.

Gotowanie w AfreeKANIE

Nie brałeś jeszcze udziału w spotkaniach miłośników kulinarnych przygód? Sprawdź, jak smacznie i ciekawie było w miniony wtorek i dołącz do uczestników projektu już 18 lutego o godzinie 18.00! W trzeci wtorek miesiąca podzielimy się z Uczestnikami kulinarnego wieczoru pomysłami na karnawałowe potrawy z pomarańczową nutą.
A w oczekiwaniu na kolejne spotkanie
Przygotuj kotleciki z kaszy jaglanej lub jęczmiennej w towarzystwie cytrynowego kuskusu z cukinią i serem feta - pobierz przepis. Spróbuj - inni już kosztowali!



Wstęp i udział w spotkaniach jest bezpłatny!

Powrót