Truskawkowa uczta
na zakończenie sezonu
z "Gotowaniem w AfreeKANIE"

Kusząc kolorem, zapachem i oczywiście smakiem, pod różnymi postaciami - deserów, wytrawnych sałatek, dodatków na grilla, czy eleganckich przystawek - tak właśnie zaprezentowały się truskawki w czasie ostatniego, w tym sezonie spotkania miłośników kuchni w ramach projektu "Gotowanie w AfreeKANIE".

Gotowanie w AfreeKANIE

21 czerwca /we wtorek/ restauracja AfreeKANA przygotowała smakowity wieczór pod znakiem truskawek. Barbara Surmacz-Dobrowolska, prowadząca "Gotowanie w AfreeKANIE" przedstawiła smakowite owoce truskawkowych krzaczków pod nieznaną postacią. Pojawiała się wytrawna sałatka ze świeżego szpinaku z orzeszkami nerkowca i truskawkowe szaszłyki, zatopione w czekoladzie.
Jednak na Uczestnikach pokazu największe wrażenie zrobił tort truskawkowy z masą z serka mascarpone. Co więcej, zaproponowane przez smakosza i kulturoznawcę truskawkowe przysmaki zaskoczyły prostotą wykonania.

Gotowanie w AfreeKANIE

Przygotuj sałatkę ze świeżego szpinaku z truskawkami i truskawkowe szaszłyki samodzielnie - pobierz przepisy. Spróbuj - inni już kosztowali!

Wszystkim Uczestnikom kulinarnych spotkań "Gotowania w AfreeKANIE" serdecznie dziękujemy za udział w tegorocznym projekcie.
Życzymy, aby wakacje zaspokoiły głód podróży i dostarczyły wielu, także kulinarnych wrażeń, by obfitowały w smakowite chwile z bliskimi! Do zobaczenia wkrótce!

Powrót